Annuit Coeptis

Cei mai atenti dintre noi au observat ca in aceasta "dimensiune vibrationala" cu greu putem descoperi un Adevar Universal valabil.
Mai exact, cam cati indivizi cam tot atatea Adevaruri raportandu-ne la acelasi pretins Adevar. Si este destul de firesc sa fie asa...dar nu suntem intotdeauna dispusi sa acceptam ca fiecare are dreptul sa aiba propria lui viziune despre orice aspect.
Imaginati-va ca intr-un sistem de coordonate asezam un vas plin cu pietre...

Imaginati-va infinitatea punctelor principale de vedere (in acceptiunea desenului perspectiv) din care acest vas poate fi privit...Si realizati ca nu vor fi doua puncte de vedere din care acea "realitate" sa arate la fel. Din toate punctele aflate undeva in planul de proiectie orizontal se va vedea doar vasul, fara a se cunoaste daca contine sau nu ceva.Din planurile laterale se va vedea ca forma vasului are anumite particularitati, nu este doar un cerc asa cum este perceput de cei aflati in planul orizontal. Dar cei aflati aici vor vedea ca vasul contine sau nu ceva in functie de gradul de umplere si de pozitia lor pe ordonata Y.
Cei care il vor privi de undeva de sus vor vedea ca acesta contine pietre, dar vor pierde detaliile legate de forma vasului.
Astfel putem intelege valoarea unui PUNCT DE VEDERE.
Arareori cand ne exprimam punctul de vedere suntem pe deplini constienti de ceea ce am afirmat sau a afirmat vecinul...Prea rar intelegem cat de putin valoros si cat de limitat este acest
Punct de Vedere...El reprezinta micul nostru Adevar care chiar nu s-ar presupune ca ar trebui sa aiba vreo relevanta pentru un altul.
Prin el ne exprimam "limitarea la care consideram ca avem dreptul".



Pentru ca exista un Adevar in ceea ce priveste chiar vasul nostru cu pietre, dar el devine accesibil doar daca te sustragi legilor sistemului de coordonate respectiv si te plasezi undeva pe o orbita in jurul lui. Daca urci mai sus vei observa si ca vasul este asezat pe o masa, mai sus intelegi ca masa se afla intr-o incapere intr-o anumita pozitie si daca urci mai sus poti vedea ca exista o casa, cu o incapere unde, pe o masa se afla un vas.... Dintr-un avion vezi un cartier cu case si iti imaginezi ca sunt multe incaperi cu mese pe care se afla poate ceva...
Amanuntele nu mai conteaza.
Valoarea lor dispare.... Acesta este un punct de vedere mai cuprinzator.

Unii imi vorbesc despre principiile lor si ma intreb daca sunt constienti de ceea ce spun.
Cand formulezi asa ceva declari de fapt ca tu incerci sa aplici un vesnic acelasi sablon unei infinitati de situatii. Pentru ca, in Adevar, nu exista doua situatii identice iar noi, daca suntem atenti, de fiecare data trebuie sa fim receptivi la diferente si, daca chiar suntem decisi sa ramanem efect al fenomenelor si nu cauza a lor, ar fi firesc sa reactionam in mod diferit, nuantat si nu conform unor tipare prestabilite....Si ma minunez cat de multi se mandresc cand declara ritos "eu sunt un om cu principii".

Moral, imoral, amoral... sunt iar niste termeni absolut ciudati.
In primul rand nu se obsearva ca ceea ce este moral in cadrul unei colectivitati o alta o considera invers. Aceasta relativitate este valabila si pentru etic...
Sunt foarte multe notiuni cu care ne-am obisnuit sa ne jucam incercand sa le consideram "Valori Absolute", Adevaruri, neobservand Relativitatea lor.
Despre "rusine" nu pot decat sa constat aria lui de cuprindere care pare deosebit de mare dar analizat cu atentie vei vedea ca se refera in special la lucrurile cele mai comune tuturor indivizilor. Avem rusini legate de "corpul fizic", de "fiziologia" lui, dar ne mandrim cand reusim sa ne insusim ceva ce oricum nu ne poate apartine, decretandu-ne proprietari. Avem proprietari de parcele pe Luna, mai nou am inteles ca si norii de pe cer au fost revendicati.
In general termenul de "proprietate" ar cam trebui sa ne puna pe ganduri, prin nefirescul lui.
Pentru ca o fi el considerat un drept fundamental in legile Omului, dar in Adevar este cea mai lipsita de acoperire notiune, de-a dreptul "rusinoasa" prin neintelegerea pe care o implica.. Tot ceea ce "se gaseste" in acest plan vibrational apartine planului nicidecum noua. De aceea nu venim cu nimic si nu plecam cu nimic din acest loc, si tot de aceea legile planului dispun pe deplin de toate "Valorile" respective. Proprietatile noastre se cam duc la un cutremur mai serios, la un incendiu sau la o inundatie.
Iar daca veti spune ca aveti drept de folosinta tot nu este armonios ca unul sa aiba drept de folosinta asupra mai multor case in timp ce altul sa doarma cu toata familia sub cerul liber. Iar daca vom reflecta asupra mijloacelor prin care am obtinut aceste "drepturi" s-ar putea sa gasim inca un motiv de rusine...Si stim bine ca asa stau lucrurile, toti, la un anumit nivel...Dar, nu ne este rusine...

In general, parca pentru a scapa de vreo responsabilitate, cand Civilizatia aceasta a simtit ca vrea sa incalce legile Armoniei, a gasit solutia de a legifera Nefirescul in coduri de legi numite "Drept".
Nefirescul, Dizarmoniile au capatat suport si justificare pentru ca nu cumva vreo Individualitate sa trebuiasca sa isi puna probleme si sa se "trezeasca".
Daca vom dori sa gasim cat sunt de "morale" aceste "legi" s-ar putea sa avem reale

probleme de Intelegere. Nu mai vorbim aici de aplicarea lor in "litera si spiritul legii"...Si nu trebuie scapat din vedere similitudinea cu "a avea principii".
Cu alte cuvinte, stim bine ca nu exista doua situatii similare dar ne straduim sa "inghesuim" niste situatii rezultate din dinamica curgere permanenta in niste "tipare prestabilite".
Aici apare intotdeauna mult discutata "incadrare juridica", de cele mai multe ori indoielnica..Si spun asta doar ca simplu observator, niciodata implicat in vreun diferend rezolvat pe aceasta cale.
Daca am constientiza ca in fiecare din noi functioneaza "Instanta suprema" si am respecta ceea ce ea decide ca este "drept", nici un raport intre membrii civilizatiei nu ar mai trebui monitorizat sau amendat in vreun fel.
Mai este un aspect de remarcat: Legea a fost facuta de Om pentru Om. Cu toate astea spunem ca "nimeni nu este mai presus de lege". Mi se pare o eroare fundamentala pentru ca firesc ar fi ca orice individualitate sa fie mai presus fata de ceva emanand de la niste individualitati. Este "un alt ordin de marime" ca sa incerc sa ma fac inteles. Este ca si cand o fabrica de pantofi ar spune ca nimeni nu are dreptul sa conteste calitatea pantofilor respectivi. In primul rand trebuie inteles ca "o fabrica de orice", chiar de Legi, nu este altceva decat o fabrica alcatuita din niste rotite angrenate in "bunul mers al Productiei". De cele mai multe ori ar fi greu sa gasesti ca fiind de vina de lipsa de calitate pe inginerul sef sau directorul tehnic, maistrul sau executantul.
In cazul "fabricii de legi" lucrurile stau la fel dar se pretinde ca aici "calitatea productiei" este asigurata de Sistemul "democratic" prin care Legea a devenit obligatorie pentru toate individualitatile care au avut "fericirea" de a se gasi chipurile sub acel sistem balmajit de legiferare democratica. Nu conteaza daca ai votat sau nu acel sistem care isi permite sa decida la un moment dat caror rigori ciudate ar trebui sa te supui... Unii vor spune ca altfel nu s-ar putea, ca ar fi anarhie...
Dar oare Armonie nu ar putea fi ?
La formarea vreunui aspect al Creatiei pare sa se fi manifestat Anarhia, Haosul sau Armonia?



Desigur ar fi greu acum sa gandim, din "Realitatea Actuala" cum anume ar putea arata o altfel de Realitate.
Am convingerea insa ca vom sti sa o cream, dar mutandu-ne din aceasta Realitate limitata, asa incat sa raspunda "nevoilor" specifice unui alt Nivel de Intelegere.
Multi sunteti deja constienti de impasul in care ne gasim. Pe de alta parte viteza cu care noutatea face ca uzura morala sa-si spuna cuvantul a crescut atat de mult incat practic este o aventura sa hotarasti azi sa cumperi ceva, care maine deja va fi considerat sensibil depasit. Dupa cum vedem epoca tehnologiilor digitale se pare ca se incheie lasand locul unei tehnologii trigitale, PC-urile tind sa devina instrumente cu atat de multe valente incat practic vor inlocui majoritatea aparatelor destinate atat informarii cat si formarii sau divertismentului. Va inlocui probabil televiziunea, va facilita si mai mult comunicatiile, va procesa si converti aproape orice in orice cu viteze si calitati superioare a tot ceea ce am fost obisnuiti.

Deja la nivel planetar tot mai multi au activitati individuale legate de PC pe care le si pun in comun cu alti semeni prin intermediul calculatorului si a sistemelor de comunicare asigurate de acesta...Este o placere sa navighezi pe Internet daca o faci din dorinta de a cunoaste si intelege aspecte legate de evolutia a ceea ce numim societatea umana.
Aceasta pare sa fie orientarea catre care se indreapta acum multe individualitati.
Ea va avea menirea sa schimbe o paradigma cu o alta, poate nu neaparat "mai buna". Este clar ca la nivel planetar se manifesta tendinta iesirii din "turma".
Daca esti atent si detasat, Civilizatia trece prin minunate clipe de tensiuni din toate directiile, cu scopul clar de a se Trezi.
Aproape nu exista aspect al asa numitei "vieti cotidiene" care sa nu se tensioneze ca o coarda gata sa se rupa, parca subliniind iar si iar nefirescul mod de abordare care duce la aceasta intindere periculoasa.
Multe vor ceda in viata fiecaruia pana il va determina sa se hotarasca...Desigur el vede loc de optiune, in fond este o iluzie, Armonia nu este optiune, este lege si ea ar trebui sa echivaleze cu verdele semaforului in Vietile noastre.
Partea cu adevarat dificila este ca noi toti avem impresia ca evoluam ca personalitati distincte si ni se pare ca hotararile pe care le luam sunt chiar ale noastre.

In Realitate suntem dublu racordati pe de-a intregul.
La nivelul Mintii Limitate suntem releu al Constiintei Colective, care prin fiecare isi face "programele" ei...La acest nivel suntem "turma" nevinovata, care priveste stanga-dreapta si face exact pasii ce i se impun.
Totul este absolut previzibil in Evolutia fiecaruia. A doua racordare este a Sinelui, desigur...La acest nivel UNA SUNTEM cu toti semenii si intreaga Manifestare.
Exista nivele de Intelegere si Experienta la care nici nu visati inca dar la care nici nu veti ajunge vreodata daca va tot Limitati, in care Armonia Universala iti asigura toate mijloacele necesare Experientei tale.
Portile acestei "abundente" se deschid doar cand Nivelul de Cunoastere si Intelegere iti acorda accesul, deci numai de tine depinde totul, iarasi.