Saltul Cuantic

In criza religioasa ce a cuprins Omenirea ultimelor decenii, materialiste pana la extrem, notiunea de Salt Cuantic in Spiritualitate se impune ca o necesitate a Supravietuirii. Inainte de a aprofunda acest subiect trebuie sa intelegem ce inseamna Salt Cuantic, si aici ne ajuta Kymatica (stiinta care studiaza proprietatile vibratiilor de modelare si structurare a Materiei).
Kymatica, prin experimentele sale, ne arata ca orice mediu fluid, inchis, supus vibratiei se modeleaza in tipare de Unde Stationare.





Prin adaugarea unei a doua vibratii pe alta frecventa, modelele se complica iar la anumite proportionalitati intre frecventele de vibratie, apar fenomene pulsatorii si de miscare rotativa, ce pot imita pulsul cardiac ori Galaxii spirale rotitoare.
Pe de alta parte aceste tipare difera cu frecventa de vibratie, insa cu adevarat interesant este ca schimbarea tiparelor nu are loc gradual, ci brusc, instantaneu, odata cu trecerea pragului de stabilitate de numai un singur bit.
Aceasta schimbare brusca de organizare este Saltul Cuantic si poate fi cel mai bine evidentiat in contradictie cu Evolutionismul Darwinist lent, al pasilor mici.
Aceste doua modele nu se exclud ci sunt numai formele Extreme de transformare.

Inversand punctele de vedere putem spune ca Evolutionismul Darwinist este compus din micro-salturi cuantice, iar Saltul Cuantic este o hyper-mutatie de sistem Darwinist.

La scara macroscopica, Saltul Cuantic se manifesta sub forma de explozii, eruptii, fenomene violente cu aparitie brusca. De exemplu supernovele apar ca urmare a unui Salt Cuantic in structura stelara.

In domeniul vietii biologice, macro-salturile cuantice apar intre clasele de vietuitoare cum ar fi: pesti, amfibieni, reptile, dinozauri, pasari, mamifere. Intre nici una din aceste clase nu au fost descoperite specii sau fosile tranzitionale, salturile evolutive fiind bruste si clare. De exemplu nu se cunoaste o specie sau fosila care sa faca tranzitia dintre scheletul de peste cu oase subtiri si scheletul de amfibian cu oase groase si atasate de coloana in dreptul centurilor scapulara si pelviana. Darwinismul nu a reusit sa explice aceste goluri, dupa cum nu a putut explica nici micro-salturile cum ar fi cel dintre Homo Sapiens si maimutele antropoide, asa zisa Veriga Lipsa. Aceste goluri determinate de salturile cuantice in evolutia biologica au dat apa la moara atat creationistilor religiosi sau stiintifici cat si interventionistilor UFO-logi.

Cele mai importante Salturi Cuantice au loc la scara Universala, si ele reprezinta etape cheie in Evolutie deoarece aduc noi Complexitati in organizarea Materiei si altereaza sensibil proprietatile fizico-chimice a elementelor.
In prezent trecem prin al 204-lea ciclu Evolutiv si aceasta este Complexitatea curenta.
Parametrii cuantici depind in intregime de acest numar de ciclu: masa protonului este proportionala cu masa electronului in raport 9*204, adica 1836:1; deasemenea si stabilitatea atomica depinde de acest numar, elementul cel mai greu posibil ce poate exista in acesta faza avand numarul atomic 204:2=102, denumit Nobeliu.
Celelalte "constante" fizice, si anume cele care determina relatii intre parametrii de camp cum ar fi constanta gravitationala depind de faza Universului in precizie maxima (deci un numar real, cu zecimale) care in prezent este 204,(9)...

Schimbari ce au loc la Salturile Cuantice Universale:
Elementele chimice devin mai stabile la decaderea radioactiva, deci elementele chimice din ce in ce mai grele intra in Existenta.
Proprietatile fizice ale particulelor atomice se schimba brusc, insa proportional cu numarul de faza, deci cu cat Universul este mai avansat in varsta cu atat schimbarile in proprietatile fizice sunt mai putin sesizabile.
Datorita intrarii in zona de stabilitate a elementelor chimice mai grele, moleculele complexe se pot dezvolta mai usor si astfel pot avea loc Salturi Evolutive sensibile in zona speciilor biologice.
In perioada imediat urmatoare Saltului Cuantic speciile evolueaza extrem de rapid, in special cele aflate in varful piramidei de Complexitate. In prezent in varful piramidei se afla Omul si asta inseamna ca la urmatorul Salt Cuantic oamenii se vor segrega in numeroase specii de tip Homo Sapiens, fiecare cu atribute diferite si caracteristici Unice.
Extinctia moderna este similara cu cea de la sfarsitul ciclului trecut cand au disparut dinozaurii, locul lor fiind luat de mamifere. Acum mamiferele sunt inlocuite de Sapiensi.

Speciile viitoare de Sapiensi vor fi extrem de diversificate: sapiensi acvatici, sapiensi arboricoli, sapiensi de caverna, sapiensi ierbivori, sapiensi necrofagi, in functie de potentialul dezvoltat, caracteristica cea mai importanta fiind Inteligenta si capacitatea de Comunicare verbala inter-specii.

Astfel, dezvoltarea capacitatilor intelectuale este extrem de importanta in vederea Evolutiei viitoare a urmasilor nostri deoarece Saltul Cuantic Universal este foarte aproape, mai mult, acesta nu are absolut nici o legatura cu Tranzitia Galactica, precesiunea echinoctiilor sau calendarul Maya si anul 2012.