Ultima frontiera

Devenirea...

La Inceput nu a fost nimic... a fost NIMICUL.
Acesta era ZERO intr-UNUL TOT, apoi s-a inmultit prin impartire... Aceasta a fost Devenirea Fizica.

In timp, atomii s-au adunat prin reactii chimice constituind molecule anorganice.
Acestea erau simple sau repetitive devenind macromolecule... Aceasta a fost Devenirea Chimica.

In zonele de Echilibru Chimic, moleculele relativ simple au interactionat cu alte molecule si au format un schelet macromolecular complex, pe baza carbonica, astfel nascandu-se ARN-ul (lant organic macromolecular simplu) si ADN-ul (lant organic macromolecular dublu) a carui unica preocupare era jocul de rearanjare al cuburilor (adenina, guanina, citozina si timina)... Aceasta a fost Devenirea Genetica.

Solutiile saline in care au proliferat macromoleculele ADN, ca urmare a variatiilor naturale geo-climatice, si-au schimbat proprietatile, variind in temperatura, concentratie salina, radiatii si astfel ADN-ul primordial a ajuns in situatia de a fi dezintegrat.
Solutia gasita de ADN a fost autoreproducerea, mai intai prin copierea sa apoi prin copierea mediului optim ce ii asigura supravietuirea. Pentru acesta a coagulat in jurul sau o particica din solutia salina a oceanului ce il inconjura, a separat solutia cu o membrana si apoi a dezvoltat mijloacele bio-chimice prin care sa aduca Materie, Energie si Informatie necesara din Exterior si sa elimine materia, energia si informatia reziduala din interior.
Odata formata celula in jurul ADN-ului, acesta si-a continuat nestingerit jocul cu cuburile... Aceasta a fost Devenirea Biologica.

In timp, mediul oceanului planetar s-a schimbat si mai mult, fiind pusa in pericol integritatea celulei ce protejeaza ADN-ul.
Solutia gasita de ADN a fost adunarea mai multor celule care sa conlucreze la formarea unui organism, in interiorul caruia sa pregateasca o solutie interstitiala care sa asigure mediul propice pentru existenta celulelor.
Insa, pentru ca sa poata exista acest mediu interstitial, celulele trebuiau sa fie diferentiate in tesuturi cu roluri diferite: protectie a mediului comun interstitial (pielea), schimburi de substante (respiratia, digestia, excretia) si schimbul de informatii (senzori) si coordonare (sistemul neuro-endocrin). Odata restabilit echilibrul, ADN-ul si-a continuat nestingerit jocul cu cuburile... Aceasta este etapa Biologica din Devenirea Informationala.

Mediul extern devenind din ce in ce mai ostil, a dus la cresterea organelor specializate si a aparut necesitatea unui Centru de Calcul care sa coordoneze intreg sistemul neuro-endocrin: Creierul.
Creierul are proprietatea deosebita ca in procesele complexe de memorare, calcul, coordonare si anticipare dezvolta componenta psihica.
Odata restabilita ordinea in corp, ADN-ul si-a reluat nestingherit joaca cu cuburile... Aceasta este etapa Psihologica a Devenirii Informationale.

Mediul extern a devenit apoi din ce in ce mai complex, datorita specializarilor formelor de Viata, crescand si mai mult complexitatea centrului de calcul, de la dezvoltarea unor zone specializate de calcul pana la detasarea completa de functiile vitale neuro-endocrine. Ordinea din Minte a disparut, iar ordinea din Corp a fost periclitata, ADN-ul nemaiputand continua jocul cu cuburile... In disperare de cauza, din lipsa conditiilor optime de trai, ADN-ul a inceput sa produca amestecuri aberante ale cuburilor ce au dus la dezechilibrarea functiilor organismului, boala, cancere sau chiar moarte. Aceasta este etapa Rationala din Devenirea Informationala.

Urcand o treapta in Complexitate, fiintele aflate in varful lantului devenirii, si anume mamiferele hominide prin oameni au reluat procesul de coagulare sociala celular dar de acesta data la nivel de Organisme.
Mai intai oamenii s-au adunat in Familii, apoi in Societati si in cele din urma in State, culminand cu Statul Global.
Factorul care de fiecare data a fortat oamenii sa evolueze a fost schimbarea mediului in Rau, devenind din ce in ce mai ostil traiului individual.
Adunarea oamenilor in familii este fortata de pradatori sau conlucrarea in vederea asigurarii hranei.
Adunarea oamenilor in societati tribale a fost fortata de talhari si hoti, in vederea apararii vietii sau bunurilor comune, acest fapt ducand la aparitia primelor probleme administrative rezolvate de judecatori si potere de ocazie.
In cele din urma bolile sociale frecvente au dus la aparitia organelor administrative permanente.
Adunarea oamenilor in State a fost fortata de cresterea in complexitate a triburilor, si cronicizarea problemelor administrative, Administratia de Stat fiind similara sistemului nervos iar in cadrul acesteia functionarii similari neuronilor.
"Birocratia se mareste pentru a indeplini necesitatile birocratiei marite"
Acesta arata de ce creierul a cresut exploziv la umanoizi in decursul ultimelor milioane de ani.

Dar trebuie sa mentionez un lucru de importanta covarsitoare in structura celulara a organului. Pentru ca o celula sa functioneze bine ea trebuie sa aiba mediul interstitial optim.
Pentru aceasta este nevoie de un transportor al substantelor reziduale si de un aport de substante proaspete. De aceasta se ocupa sistemul circulator. Dar si sistemul circulator ia de undeva substantele utile: ficat, sistemul digestiv si plamani; si tot sistemul circulator evacueaza substante inutile prin sistemul excretor (rinichi) si plamani. Tot asa, fiecare sistem prin celulele organelor sale are rol bine determinat in organism: muschii, oasele, nervii, creierul, digestia, etc.
Si toate aceste sisteme au un singur rol, si anume de a asigura medul optim pentru ca o celula speciala sa fie in confort maxim, pentru ca ADN-ul ei sa se poata juca cu cuburile...
Aceasta nu este neuronul, cum ar putea parea la prima vedere, pentru ca desi EGO-ul autoamagirii e puternic, el nu substituie realitatea ca nu sistemul nervos e miezul tuturor lucrurilor.
Tot organismul viu deserveste celula reproducatoare... pentru ca ADN-ul ei sa se poata juca cu cuburile....Si dintre toate celulele organismului viu, numai ADN-ul celulei reproducatoare se reproduce in alte forme de viata, restul fiind sortite servirii acelei unice celule.

Revenind la Societatea Umana, trebuie sa identificam acea celula reproducatoare ca fiind miezul pe care il servim cu totii, singura celula ale carei jocuri cu cuburile conteaza.
In natura la formele de viata primare, rolul de conducator al sistemului era asigurat direct de celula reproducatoare, asta corespunzand capului familiei, adica femeii din societatile primitive.
Apoi, odata cu aparitia sistemului nervos, conducerea organismului a fost preluata de ganglionii nervosi si glande, asta corespunzand functionarilor, iar celula reproducatoare find Faraonul, Nobilul Feudal, Marele Preot, sau Sultanul, toate statele noi fiind constituite in jurul acelorasi familii nobiliare.
In cele din urma, Sistemul nervos central a devenit atat de complex, incat prin dezvoltarea EGO-ului a uitat ca nu sa conduci este important ci sa te reproduci, iar conducerea cerebrala virtuala nu are nici o importanta in fata conducerii reale sexuale.
Acesta ne arata ca intreaga clasa politica este numai o fatada, o marioneta plina de orgoliu, dar nu conduce nimic, adevaratii profitori de pe urma Sistemului fiind marile familii nobiliare ce detin Corporatiile si Bancile Mondiale.
Pe acestia ii servim cu totii, si acestia se infrupta din roadele noastre.
Dar asta nu e tot...

Pentru a fi sigure ca vor fi servite, insectele au gasit o metoda originala de control asupra servitorilor: Matca Reproducatoare.
Toti lucratorii sau razboinicii fiind asexuati, sunt obligati sa serveasca Matca pentru a putea asigura continuitatea stupului.
Dezavantajul este ca in timpul procesului matca este epuizata de energie si nu mai are timp sa se joace cu cuburile...
Insa Familiile nobiliare ale oamenilor sunt inteligente, iar pentru ele jocul cu cuburile inseamna si jocul mintii, iar pentru ca ei sa se joace cu cuburile a fost necesar sa ne ia noua jucariile, adica sa ne fure informatia pentru ca mintile noastre sa joace dupa cum ne canta ei.
Si astfel, mintile lor reproduc mereu aceleasi planuri informationale de milenii si se joaca cu societatile create, jocuri de putere in care noi suntem pionii, iar sefii de stat sunt regii, in vreme ce ei sunt mintile care conduc jocul.
Si totusi, prin evolutia fantastica a ingineriei genetice si clonarii exista chiar si riscul de a ne transforma in lucratoare si razboinici asexuati, servitori perfecti ai Stupului Global, ei ramanand singurii reproducatori.
Odata realizata transformarea ne iau cuburile iar asta inseamna pentru noi sfarsitul jocului.

END GAME