Creationismul Stiintific


Limitele aplicarii practice a Matematicii
(Problema de Aritmetica)
Ipoteza: o gaina face un ou pe zi.
Cerinta: sa se calculeze cate oua fac 1,5 gaini in 1,5 zile.
Rezolvare teoretica, pur matematica: daca o gaina face un ou pe zi atunci 1,5 gaini vor face 1,5 oua pe zi, si 1,5 gaini vor face 1,5*1,5=2,25 oua intr-o zi si jumatate.... Raspuns: 2,25 oua.

Rezolvare practica, pur experimentala: o gaina si jumatate vor face un ou pe zi, deoarece o jumatate de gaina moarta nu face nici un ou, iar in jumatatea de zi ramasa gaina vie nu va face nici un ou deoarece are nevoie de o zi intreaga ca sa oua.
Raspuns: 1 ou.

Aritmetica a esuat in a da raspunsuri corecte.
Unde este eroarea?
Eroarea consta in faptul ca Natura nu umbla cu jumatati de masura, in Viata nu exista fractii.

(Problema geometrica)
Ipoteza: avem un teren deluros de 100 ha
Cerinta: sa se calculeze in cate proprietati de 1 ha se poate imparti terenul
Rezolvare teoretica, pur matematica: caroind terenul in proprietati de 1 ha, obtinem 100 proprietati
Raspuns: 100 proprietati de 1 ha

Rezolvare practica, pur experimentala: masurand una cate una proprietatile si numarandu-le gasim 101 proprietati... Raspuns: 101 proprietati de 1ha

Geometria a esuat in a da raspunsuri corecte.
Unde este eroarea?
Eroarea consta in faptul ca Natura nu umbla cu Suprafete Ideale Geometrice (Proiectii Plane) ci numai cu Suprafete Reale, neregulate.

Insa nu matematica ci teoriile stiintifice au esuat, iar pe aceste teorii a fost construita toata stiinta moderna, de la Principia Philosofia Matematica a lui Isaak Newton si pana in zilele de azi.
Diferenta dintre modelele teoretice si experimentele practice este atat de mare pentru ca teoria este un model simplificat, idealizat, utopic al Realitatii si are o aplicabilitate extrem de limitata.
Si totusi, noi ne-am construit stiinta, tehnologia, cultura, civilizatia si societatea moderna pe aceste modele utopice... si ne miram ca ele nu functioneaza si esueaza in a da raspunsuri corecte la intrebarile fundamentale:
- cine suntem
- de unde am venit
- care e scopul Vietii
- exista Dumnezeu, si daca da cine este, ce face, si care ii este rolul

Exista insa o speranta: Principiile Relativitatii.
Relativitatea Einsteiniana a desfiintat odata pentru totdeauna identitatile Newtoniene, pentru ca in Natura nu exista decat "asemanator dar nu identic", fiecare manifestare fizica supunadu-se Principiului Unicitatii, de unde si necesitatea introducerii in productie a marjei de Eroare Acceptabile.
Astfel spus, matematicile sunt modele idealizate prin precizia rezultatelor obtinute, rezultate fara corespondenta identica in Natura ci numai intr-o limita de asemanare, indiferent cat de riguros este realizat experimentul.

In prezent suntem dominati de Creationismul Stiintific prin teoria Big-Bang-ului care desi a fost infirmata prin observatiile astronomice, ii face pe sustinatorii ei sa continue sa adauge factori de corectie cum ar fi Inflatia, Materia si Energia Intunecata. Insa, cu toate ajustarile Modelul Creationist al Universului esueaza de fiecare data in fata Realitatii si totusi astro-fizicienii continua sa caute carje si proptele pe care sa le adauge la un Model deja mult prea stufos.
Aceasta nu mai este Stiinta ci Religie: Creationism Stiintific.