Edom El Ahim Sabbert Zur Adom

Tot ce a luat o forma materiala este Perceptibil numai ca urmare a faptului ca a decazut din Unitatea Perfecta, din Echilibru, insa totul tinde sa se intoarca inapoi in Unitate si Echilibru.
"Echilibru" inseamna stare de repaus perfecta, lipsa de Miscare, "a deveni ceva" (intreaga creatie perceptibila) inseamna decaderea din Echilibru si tinderea continua, neincetata, de intoarcere inapoi in Echilibru, ceea ce poate fi comparat cu nelinistea si miscarea continua.
Daca aceasta miscare continua ar sta macar pentru o miime de secunda, intreaga Creatie ar fi transformata instantaneu in Energie Spirituala, deci ar fi distrusa ca Materie.

Toate energiile si fortele din Univers sunt Miscari, care pornesc dintr-un anumit punct (elementul central al acestora) in unde concentrice, sub forma unor vibratii si oscilatii pulsatorii...procesul nu se incheie decat atunci cand fortele decazute din Echilibru revin in starea primordiala a Echilibrului, a Unitatii Divine.
Astfel, starea primordiala inseamna ca toate reprezentarile materiale inceteaza sa existe...Materia in sine este Miscare, iar daca aceasta Miscare inceteaza, dispare si materia.
Atata timp cat va exista lumea tridimensionala, materiala, aceasta va fi dominata de legea nelinistii si miscarii.

Ca urmare a faptului ca forta creatoare se manifesta la fiecare nivel, se formeaza numeroase tipuri de vibratii, lungimi de unda, forme de unda si frecvente, pe care noi nu le putem percepe decat intr-o foarte mica masura prin intermediul simturilor....daca o forma de vibratie ne apare ca energie lipsita de substanta sau materie solida, aceasta nu este decat propria noastra imaginatie si percepere a ceva, care in sine nu este decat "miscare", oscilatie, frecventa.
Cu cat sunt mai scurte undele in care se manifesta energia, cu atat mai putin se formeaza o reprezentare a unei Materii in Constiinta noastra.
Noi denumim acele vibratii, pe care le traim direct prin intermediul simturilor in Constiinta, conform simturilor noastre: materie, sunet, electricitate, caldura, gust, miros, lumina....acele energii si vibratii inalte, pe care nu le putem percepe decat prin centrii nervosi ai creierului le denumim: ganduri, idei, raze si frecvente inalte ale fortei divine...creatoare...Viata insasi !

Astfel in intreg Universul se manifesta un numar inimaginabil de vibratii, de la cea mai scurta la cea mai lunga lungime de unda...Toate creatile, incepand de la corpurile pamantesti, de la Sorii centrali ai sistemelor solare pana la cea mai mica fiinta, intreaga scara de reprezentare sunt forme combinate ale acestor frecvente.
Indiferent de constientizarea noastra, NOI TRAIM IN MIJLOCUL ACESTOR VIBRATII...ele ne-au format si pe noi, oamenii, actionand continuu in intreaga noastra fiinta...Universul este format din aceste tipuri diferite de vibratii..
Putem denumi izvorul acestor vibratii creatoare Dumnezeu.

Dumnezeu insusi se afla deasupra tuturor manifestarilor, in starea de perfect Echilibru, lipsit de Timp si Spatiu.
Acesta este reprezentat insa in forma materiala, pentru a ii da viata acesteia....deoarece Dumnezeu este omniprezent, indeplinind intreg Universul, tot ceea ce se afla in Univers este patruns de Dumnezeu...Nimic nu poate exista fara a fi in Dumnezeu si fara ca Dumnezeu sa patrunda acel lucru, deoarece Dumnezeu este omniprezent...Nimic nu il poate indeparta din Prezentul sau...
Astfel, Dumnezeu se poate manifesta in orice Punct, iar tot ceea ce a fost reprezentat si exista in Lumea Perceptibila poarta acest punct, ca Punct Central in Sine....Din acest punct a inceput Prima Manifestare, Creatia, decaderea din Echilibru.

Aceasta stare a lui Dumnezeu, care creeaza lumea materiala sii ii da Viata, deci ceea ce se afla in tot ce traieste - Viata Insasi - putem sa o numim Constiinta Inalta....astfel, toate expresiile precum Dumnezeu, Creator, Constiinta Inalta sau Principiul Creator....toate sunt Unul.

Daca ne amintim de cuvintele lui Isus, care indemnandu-i pe ucenici sa il urmeze,
el ii indemna de fapt sa-i urmeze modul simplu de viata si Iubire dezinteresata....Mostenirea sa este unica prin faptul ca orice Om care urmeaza regulile cosmice poate atinge aceasta stare de Constiinta.

Elisabeth Haich scria despre acest fel de iubire:
"Trebuie sa renunti in totalitate la propriul punct de vedere, la propriile sentimente: sa iubesti asa cum iubeste Dumnezeu, sa iubesti totul fara a face diferente !...Sa iubesti tot ceea ce este legat de unitatea Sinelui Vesnic...asa cum Soarele straluceste asupra frumosului si uratului, asupra binelui si raului, asupra adevarului si minciunii, el iubeste.
Asa trebuie ca si tu sa iubesti fara diferente Frumosul si Uratul, Binele si Raul, Adevarul si Minciuna...Cea mai inalta iubire, Iubirea Divina, este cea perfect dezinteresata si egala !

Trebuie sa iti fie absolut indiferent daca cineva sau ceva este frumos ori urat, bun ori rau, adevarat ori fals...trebuie sa iubesti totul cu aceiasi intensitate.
Trebuie sa invatam ca Frumosul nu ar exista fara Urat, Binele nu ar exista fara Rau, Adevarul nu ar exista fara Minciuna....Astfel trebuie sa le iubesti pe toate la fel...Trebuie sa intelegem ca frumosul si uratul, binele si raul, adevarul si minciuna sunt reprezentari ale Inexprimabilului, care se completeaza, pe care le numim Dumnezeu..."


Vrei sa vezi cum arata Dumnezeu?
Uita-te intr-o oglinda si ai sa-l privesti pe Dumnezeu fata in fata !