Fizica Cuantica - Religia sec. XXI

Religie, religii = sistem de credinte (dogme) si de practici (rituri).
Dogma, dogme = credinta oarba, axioma, ipoteza neverificata.
Razboiul dintre Stiinta si Religie a dus incepand cu Teoria Relativitatii si Mecanica Cuantica la aparitia unui fenomen ingrijorator: Religia Stiintei.
In aceasta noua Religie templele sunt Universitatile, preoti - profesori universitari, profeti - laureatii premiilor Nobel iar intemeietorul acestei noi religii a fost Albert Einstein.


In momentul in care ecuatiile matematice ce descriu fenomenele fizice au depasit capacitatea de intelegere a teoreticienilor, modelele create in incercarea de a explica fenomenele fizice au inceput sa devieze de la Realitate.
Esecul acestor modele este o consecinta a prezentei axiomelor si ipotezelor ascunse, prezente in Fizica clasica inca de la teoretizarea lor de catre Isaac Newton.
Mecanica clasica este valabila numai in conditii limita particulare si generalizarea lor in Fizica Relativista sau Cuantica depaseste limitele de aplicabilitate ceea ce a dus la aparitia Erorilor.
Ultima lovitura adusa corectitudinii teoriilor fizice a fost data de catre Friedman prin modelele lui partiale de explicare a fenomenelor cuantice.
Incepand din acel moment Fizica a iesit din domeniul Stiintelor si a intrat pe taramul Religiilor.

Orice Credinta exploatata este o forma de Religie.
In continuare voi dezvalui o metoda prin care Stiinta a fost decazuta la nivel de Religie.

Dr. Quantum - Experimentul celor doua fante

(Urmariti va rog in intregime filmuletul de mai sus)

Ceea ce nu se mentioneaza in videoclip este dificultatea cu care se obtine un asemenea tipar de interferenta.
Pentru realizarea experimentului exista indicatii precise in ceea ce priveste distantele dintre "tunul de electroni", "ecranul cu fante" si ecranul de proiectie.
Deasemenea latimea si distanta dintre fante este bine precizata, insa daca variem distantele dintre tunul cu electroni, ecranul cu fante si ecranul de proiectie si daca modificam latimile si distantele dintre fante, formele imaginilor de pe ecranul de proiectie vor varia extrem de mult.


(Figura 1)

Eroarea teoretica in acest experiment este prezentarea unor rezultate particulare obtinute cu greu in conditii limita ca fiind o Regula, in timp ce toate celelalte rezultate posibile sunt Ignorate, ascunse sub pres.


(Figura 2)

Urmarind figura 2 observam ca linia particulelor nu este dreapta ci are abateri laterale.


(Figura 3)

Identic si pentru cele doua linii din figura 3.


(Figura 4)

Aceeasi deviatie se observa si pentru electroni in figura 4.


(Figura 5)

Interesant devine abia odata cu aparitia tiparului de interferenta pentru electroni in figura 5.
Explicatia "oficiala" a acestui fenomen este propagarea electronului sub forma de unda, trecerea lui prin ambele fante, interferarea cu el insusi si apoi ciocnirea de ecran.
Aceasta explicatie este in totalitate eronata.
In film este prezentat numai un caz particular, nefiind prezentat tiparul aparut ca urmare a variatiei distantei ecranului de catre placa cu cele doua fante.
Plecand de la cazul particular al distantei minime cand ecranul este lipit de placa cu doua fante si pe el se formeaza doua linii paralele...pe masura ce noi vom departa ecranul aceste linii se vor lati fiind mai luminoase in centru si mai incetosate inspre margini.
La o distanta mai mare a ecranului liniile vor deveni suficient de late pentru a se uni intre ele si astfel apare linia groasa din centru si doua linii subtiri pe lateral....
La o departare mai mare a ecranului linia din centru se va ingusta si vor apare noi perechi de linii pe lateral pana ce vom ajunge la modelul prezentat in figura 5.
Concluzia este ca tiparul de interferenta nu apare ca urmare a unei ipotetice ruperi a electronului in doua parti virtuale ci ca urmare a variatiei distantei ecranului de proiectie, deci forma Spatiului prin care se propaga electronii este cea care duce la aparitia acestui model de interferenta.

Un alt lucru trecut cu vederea este masa particulei folosite in experiment cat si energia cinetica (viteza de deplasare).
Daca ar fi aruncat particule de marmura cu o viteza suficient de mare iar ecranul de proiectie ar fi fost suficient de departat fata de ecranul cu cele doua fante ...atunci pe el ar fi aparut acelasi tipar de interferenta, un inceput de deviere a traiectoriei si latire a celor doua linii paralele fiind vizibil in figura 3 dar distanta este prea mica pentru a se putea manifesta tiparul de interferenta.
Este bine cunoscut in Fizica faptul ca in interiorul oricarei incinte indiferent daca este inchisa sau deschisa forma incintei genereaza unde stationare.
Aceste unde stationare generate intre ecranul de proiectie si ecranul cu cele doua fante sunt Sursa deviatiei traiectoriei electronilor si a aparitiei Tiparului de Interferenta.


(Figura 6)

In figura 6 se vede destul de clar forma spatiului trapezoidal in interiorul careia apar undele stationare de forma.
Aceste unde stationare au noduri si ventre, zone de maxim si minim potential energetic, care deviaza traiectoriile electronilor.
Diferenta de masa (greutate) dintre electroni si bilele de marmura face ca electronii care sunt mai usori sa fie deviati de cantitatile mici de energie potentiala aflate pe traiectoria lor in distanta mica dintre cele doua ecrane, in vreme ce bilele de marmura (mult mai grele) au nevoie de acumulare de energie pe o distanta foarte mare inainte pentru a aparea tiparul de interferenta pe ecranul de proiectie.
Desigur ca un experiment cu bile de marmura in care sa apara tipare de interferenta nu va fi prezentat niciodata ca fiind un fenomen cuantic deoarece nu vor putea sa minta pe nimeni ca bila s-a rupt in doua si a trecut prin fante ca sa realizeze tiparul.
In continuarea experimentului prin introducerea Observatorului in apropierea ecranului cu cele doua fante practic echivaleaza cu mutarea Sursei de electroni in fata ecranului deci micsorarea distantei dintre Sursa si ecranul cu cele doua fante (fig.7)


(Figura 7)

Faptul ca tiparul de interferenta s-a restrans la numai doua linii paralele arata ca toate cele trei elemente, Sursa de electroni, ecranul cu cele doua fante si ecranul de proiectie participa prin pozitiile si formele lor la generarea undei stationare de forma care afecteaza traiectoriile.
Pur si simplu apropierea Sursei de electroni sau observarea electronilor inainte de trecerea printre cele doua fante echivaleaza cu disocierea unui sistem cu doua fante in doua sisteme cu o singura fanta si suprapunerea efectelor in doua linii fara a mai exista tiparul de interferenta.

Trebuie sa specific din nou ca tiparul de interferenta nu apare decat in conditii particulare pentru forme bine definite ale sistemului.
Mai mult, considerand distributia statistica a electronilor in tiparul de interferenta ajungem la o concluzie surprinzatoare:
Traiectoriile fiecaruia sunt memorate in Spatiu si chiar daca fiecare electron pare a avea o traiectorie aleatorie in interiorul tiparului de interferenta media lor va respecta intotdeauna distributia tiparului deoarece prin trecerea altui electron inaintea lui pe o traiectorie absoarbe potentialul energetic si astfel urmatorul electron se va indrepta spre urmatoarea zona cu potential respectand liniile undei stationare de forma.
Iata cum un fenomen relativ simplu care poate fi explicat firesc a fost transformat de catre noua Religie a Stiintei intr-o sursa de manipulare prin alterarea Constiintei Unicitatii Realitatii si prin introducerea ideii ca Observatorul duce la materializarea Substantei, respectiv a electronului coonsiderat ondulatoriu, in timpul procesului de Observare.
Pe aceasta fictiune au grefat mai apoi Probabilitatea Cuantica si existenta Multiversurilor..Aceste falsuri duc la Dedublarea Constiintei de Sine si la aparitia Erorii ca Realitatea este o Iluzie, ca Fizicul este Imaterial.
Mai mult, aceste credinte exploatate pot duce la grave tulburari de Constientizare a Realitatii.
In curand voi arata Erorile din Teoria Relativitatii (A.Einstein) si Iluzia existentei particulelor subatomice (vezi CERN).
A incerca sa explici Adevarul unor persoane incapabile intelectual sa il inteleaga este echivalent cu a promova incultura, iar atunci cand cei care incearca sa explice Adevarul nu il inteleg nici ei insisi, apare Religia.