StereO si Centura Futonica

2012 si Centura de fotoni
"Louis de Broglie, laureat al Premiului Nobel pentru fizica in 1929 enunta o teorie conform careia desi trecutul, prezentul si viitorul exista in spatio-timp, iar dinamica timpului ne apare ca o succesiune a lumii materiale, in realitate evenimentele care si-au aratat efectele in plan concret exista, in potential, anterior momentului in care sunt descoperite."
Se incepe cu un nume "greu" care sa asigure o spoiala de credibilitate textului fantasmagoric ce va urma.

"Ca si buddhismul, fizica quantica postuleaza ca nu exista spatiu si timp ci doar ganduri generetoare de realitati."
Se continua cu o afirmatie nesustinuta de comunitatea stiintifica, nici o teorie cuantica nu demonstreaza ca Realitatea este generata de Ganduri si nici un premiu Nobel nu s-a acordat pentru vreo descoperire de acest gen.

"Asadar, daca conventia spatio-temporala ar disparea, intentiile noastre s-ar materializa instantaneu."
Urmeaza o ipoteza halucinanta cu o concluzie "non sequitur", adica nu decurge din premize...sau in alte cuvinte "daca scaunul este rosu, merele cad in sus".

"Pe masura ce ne apropiem de fatidicul 2012, exegetii profetiilor mayase, printre care si Gregg Braden vorbesc despre modificarea structurii ADN-ului uman de la doua la 12 ramuri, ceea ce inseamana ca invelisul nostru fizic va fi pregatit sa accepte si sa inteleaga o noua dimensiune existentiala in care sa nu mai existe bariera timpului."
O noua ipoteza halucinanta, deoarece ADN-ul nu s-a schimbat pe Terra de mai bine de 4 miliarde de ani, iar concluzia este deasemenea "non sequitur", fara sens.

"Referitor la schimbarea de paradigma, si catastrofele din perioada de tranzitie, doctorul Aleksei N. Dimitriev de la Institutul de Geologie, Geofizica si Mineralogie al Academiei de Stiinte din Siberia, a constatat facand studii comparative, ca intre 1963 si 1993 numarul total al catastrofelor naturale (uragane, taifunuri, inundatii, tsunami, cutremure) a crescut cu 410%."
Din nou se arunca un nume "greu", pentru un plus de credibilitate, in caz ca au aparut indoieli la elucubratiile anterioare.

"Barbara Hand Clow este convinsa ca in perioada imediat urmatoare, 2011-2012, Pamantul va intra intr-un spatiu fotonic, iar aceste particule elementare vor forma o quanta de camp electromagnetic rezultat in urma ciocnirii intre un pozitron si un electron. Aceasta trecere va anihila toate campurile noastre magnetice si electrice."
Pentru ca posesorul blogului sa se poata dezice cu usurinta de textele postate, in caz ca nu vor fi crezute, se introduce un alt "nume" dupa metoda: "Ala a zis, nu EU!"
Aici, renuntand la metoda copy/paste si incercand sa gandeasca singur, a inceput sa isi manifeste lipsa de pregatire tehnica de specialitate, necunoscand un fapt elementar si anume, Campurile nu formeaza Cuante, numai Particulele formeaza Cuante, deoarece prin definitie: Cuanta = Particula elementara, iar Campurile se manifesta strict ondulatoriu.
Desigur, mai apar si alte chestii abracadabristice cum ar fi: Spatiu Fotonic si Pozitroni care nu exista in Realitate decat in conditii speciale de laborator.
A treia imposibilitate este anihilarea Campurilor noastre magnetice si electrice.
Pai fara Campuri electro-magnetice, sistemul nervos, inima si muschii isi inceteaza activitatea si instantaneu orice forma de viata animala inceteaza.
Ori poate s-a referit strict la echipamentele electro-magnetice... nu este foarte clar.
Aici trebuie sa precizez ca nimic nu poate anihila Campurile Electro-Magnetice ci numai distorsiona, producand anomalii in emisii si defecte in aparate, ceea ce este cu totul altceva.

"Pe aceasta se bazeaza Gregg Braden cand scrie:" In 2012 toate tehnologiile noastre bazate pe consum nu vor mai fi bune de nimic. Cu exceptia energiilor libere, nimic ce contravine echilibrului universal nu va mai functiona!"
Tehnologiile noastre bazate pe consum?!?
Ce consum?
Ce energii libere?
Complet neclar... Daca se refera la imposibilitatea folosirii tehnologiilor pe baza de electro-magnetism, trebuie sa precizez ca aceasta va dura numai pana la restabilirea Campurilor Electro-Magnetice terestre, dupa care totul va reintra in normal.
Dar ce legatura are asta cu energiile libere?
Probabil a vrut sa zica "regenerabile", dar si acestea tot la electro-magnetism ajung, asta numai daca nu vrem sa ne intoarcem la motoare cu abur si la tractiune animala.
Desigur si aici prietenul meu se poate scuza: "Nu eu am spus asta, doar am promovat dobitocia."

Harta schimbarilor astronomice in pragul lui 2012
"In sec. al XIX-lea, astronomul englez sir Edmund Halley, urmarind firmamentul a descoperit ca trei stele aflate in Pleiade si localizate in constelatia Taurului aveau cu totul alte pozitii decat cele transmise de anticii astronomi greci.
Ori ce eroare comisa fie de Halley, fie de precursorii sai, poate fi trecuta cu vederea intrucat diferentele de cartografiere sunt foarte mari.
De aici, britanicul a tras concluzia ca Pleiadele se misca dupa un sistem bine organizat. Peste aproximativ un secol, astronomul german Friedrich Wilhelm Bessel va confirma teoria lui Halley. Ulterior, alti astronomi, printre care si spaniolul Jose Comas y Sola au incercat sa postuleze ca Plediadele si alte stele fac parte dintr-un sistem planetar propriu."
O lunga si corecta introducere care sa dea veridicitate aberatiilor ce vor urma.
Pleiadele sunt un "roi stelar deschis", adica un "grup de stele cu origine comuna".

"Dupa ce s-a descoperit steaua principala (soarele) din Pleiade, numita Alcion s-a calculat ca sistemul nostru solar are nevoie de aproximativ 25.000 de ani (anul platonician) ca sa-si parcurga revolutia in jurul lui Alcion inainte de a reveni la punctul de plecare si ca intre galaxia noastra si sistemul Pleiadelor exista o nebuloasa gigantica situata la 400 de ani lumina de Pamant."
Si iata cum prietenul meu se plimba usor pe campii.
Mai intai acel "s-a calculat", care nu face altceva decat sa arunce responsabilitatea pe umerii altcuiva, nu stim cine pentru ca nu specifica.
Apoi, cautand in orice Catalog Astronomic putem afla ca Alcion din Pleiade se afla la numai 370 ani-lumina de Soare.
Calculand o orbita circulara a Soarelui in jurul lui Alcion, obtinem o distanta de parcurs de 2xPix370 ani lumina = 2324 ani lumina.
Apoi calculam viteza de deplasare a Sistemului Solar ca fiind distanta parcursa/ timpul = 2324 ani lumina/ 25.000 ani = 0,093 c, unde c este viteza luminii de 300.000 km/s, deci Soarele se misca cu aproape 28.000 km/s, adica aproape o zecime din viteza luminii.
De remarcat ca in intreaga istorie a Astronomiei nu exista consemnat vreun corp stelar deplasandu-se cu o viteza mai mare decat orice navata spatiala ne putem inchipui a proiecta.
A fost extraordinar de usor sa verific prin cunostinte de Fizica elementara (de clasa VII-VIII), inainte sa preiau informatiile aberante din profetiile micului guru...
Poate prietenul meu a fost corigent la Fizica si noi nu stiam.

"De aici s-a putut trage concluzia ca la aproximativ 12.500 de ani intreg sistemul nostru solar traverseaza aceasta nebuloasa care este formata din fotoni (particule de energie luminoasa)."
De aici nu se poate trage nici o concluzie.

"Conform observatiilor lui Jose Comas y Sola, Soarele nostru se afla pe punctul de a trece inca o data prin aceasta bariera electromagnetica."
Care observatii?
Poate afirmatii nedemonstrate...

"Cu cat se apropie mai mult de centura de fotoni, Pamantul cunoaste activitati seismice si vulcanice, tornade, taifunuri, inundatii, precum si agravarea gaurilor de ozon, iar Soarele isi extinde activitatea."
Care centura fotonica?
Nici un observator astronomic nu a descoperit nici un fel de centura fotonica...

"Pe data de 15 februarie 2001, comunitatile oamenilor de stiinta de la NASA au anuntat ca Soarele a suferit modificari importante, campul sau magnetic se inversase si ca polii magnetici ai Soarelui vor ramane in aceasta situatie pana in 2012.
Aceasta tranzitie se petrece la fiecare 11 ani."
Aceste lucruri sunt banale in comunitatea astronomica, iar ciclicitatea inversarii polilor magnetici ai soarelui la 11 ani e un fenomen bine investigat.

"Desi campul magentic terestru este diferit de cel solar, ambele au linii de forta inchise langa ecuator si deschise langa poli. Acest gen de camp este numit dipol."
Fizica elementara dupa cum urmeaza... TOATE Campurile Magnetice regulate sunt de acest fel si nu exista Campuri Magnetice de alt fel.
Monopolii sunt prezenti numai in incercari teoretice, iar multipoli nu exista.
In magnetism nu exista decat Polul Nord si Polul Sud... Exact doi...

"Campul dipolar al Soarelui este de 100 de ori mai puternic decat cel al Pamantului, iar petele solare, sursa a unor noduri magentice foarte intense pornesc in spirala spre planetele sistemului in timp ce campul dipol dispare.
De aici si intensificarea activitatilor vulcanilor,precum si exacerbarea activitatii faliilor subterane."
Petele solare nu pornesc nicaieri...
Petele solare sunt numai zone de joasa temperatura aparute ca urmare a expansiunii adiabate a gazelor eruptiilor solare ce apar in zonele de turbulente magnetice.
Aceste eruptii, daca sunt puternice pot invinge Campul Gravitational al Soarelui si strabat Sistemul Solar, lovind sau nu planete, daca se afla pe traiectoria lor.
Desigur ca specialistii in domeniu, si anume geologii spun ca activitatea vulcanica nu are nici o legatura cu activitatea solara ci este legata strict de racirea nucleului Pamantului.

Centura fotonica si trei zile de intuneric
"Sa continuam periplu si cu alte studii referitoare la Soare."
Sa continuam...

"Mike Lockwood, cercetator la Laboratoarele Nationale ale Rutherort Appleton din Oxfordshire atrage atentia ca forta campului magnetic al Soarelui a crescut cu 210 % fata de anul 1901.Si dr.Aleksei N. Dmitriev care lucreaza pentru Academia Aero-Spatiala Rusa vorbeste despre cresterea radiatiilor solare. Daca pana acum masuratorile indicau 10 unitati astronomice (aprox.150 de milioane de km) ale heliosferei, incepand cu anul 2008 se constata ca aceasta energie radianta a ajuns la o grosime de 100 de unitati astronomice, ceea ce inseamana o crestere de 100 %."
Desigur ca nu "au masurat" nimic caci nu avem sateliti la 100 UA de soare...
Au calculat.

"Cercetatorii rusi sunt preocupati de faptul ca aceste modoficari solare pot modifica in mod dramatic functionarea planetelor din Galaxie si mai ales pot perturba biosul."
Aici iau o pauza de ras....
Cum naiba modificarile Soarelui sa "influenteze dramatic" TOATE planetele din Galaxie?

"Expansiunea heliosferei va schimba natura bazica a oricarei materii din sistemul solar, inclusiv ADN-ul."
Dar natura acida?
Si sarurile?

Oh nu, alcoolul, macar aici sa nu schimbe nimic!
Sa fim seriosi, intarirea Heliosferei nu face decat sa protejeze planetele si implicit biosfera de radiatiile cosmice, atata vreme cat Campul Magnetic Terestru este la randul lui stabil si puternic.

"Dupa unii cercetatori umanitatea a intrat sub influenta acestor fotoni in 1962, iar in proximitatea lui 2011 se va confrunta cu patrunderea directa in centura fotonica."
Din nou "unii"...
Pai ori stii care, ori iti asumi.
Nu merge cu unii si altii...

"Terra are nevoie de 5-6 zile ca sa traverseze aceasta uriasa "perdea" de materie si antimaterie."
Oopa, un element nou, centura fotonica a disparut prin mister ocult si in locul ei a aparut o perdea de Materie si Antimaterie, care particule stau linistite impotriva tuturor legilor fizicii ce spun ca ele se anihileaza reciproc intr-un mare BOOM.

"Aceasta traversare se va produce si printr-un camp magnetic nul (sa ne amintim de punctul zero din teoriile lui Braden)."
Un alt mister ocult ezoteric, disparitia Campului Magnetic la Ecuator (unde teoria dipolara spune ca de fapt este cel mai intens si mai stabil).

"Asadar, in acea perioada de trecere, tot ceea ce functioneaza cu ajutorul campului magnetic isi va inceta activitatea. Sa includem in acest scenariu lipsa comunicatiilor si a electricitatii."
Sa includem...

"Asadar, profetiile religioase care vorbesc despre trei zile de intuneric, urmate de o lumina speciala care aduce nemurirea au un temei in fundamentarea stiintifica."
Interesant, intuneric... desi trecem prin Antimaterie care nu vrea deloc sa interactioneze cu Materia intr-o mareata explozie...
Sau poate ca de acolo vine lumina speciala... evident nu flacara violet.
Fara nici un fel de fundamentare stiintifica.

"Acest intuneric generat de trecerea Pamantului prin Centura Fotonica va marca "sfarsitul timpurilor" si inceputul Timpului in care starea noastra de constiinta va fi extinsa, iar noi vom vedea, percepe si intelege Universul asa cum este el de fapt: multidimensional, spiralat, inteligent!"
Pai cum asa?
Trecem prin centura fotonica (apropo, fotoni = Lumina) si e Intuneric???

Poate ca orbim din cauza fotonilor alora si de acolo Intunericul... evident, noi nu suntem initiati in multiplele mistere ca prietenul nostru.

Concluzie:
Dan, Andrei Radu, careva... aveti un Antinevralgic?