Libertatea intre Determinism si Liber-Arbitru

Planurile existentiale

Matematic (informational)
1. In Matematica, totul este clar, precis, si fara nici un fel de Libertate de Actiune. LEGILE ce guverneaza Universul sunt pur matematice si in ele nu se poate umbla pentru ca nu sunt Arbitrare ci perfect Deterministe, aflate in relatii stricte si inalterabile. LEGILE Universului nu pot fi inventate sau modificate ci numai Descoperite.
Asadar, daca Universul exista si evolueaza dupa un set de legi stricte matematic si care nu pot fi decat descoperite, nicidecum modificate, atunci care mai este rolul Creatorului daca nu mai are nici o libertate de actiune?
Iar daca Creatorul nu are nici o libertate de actiune in alegerea Legilor ce guverneaza Universul, atunci care mai este necesitatea existentei unui Creator?

CONCLUZIE
UNIVERSUL NU A FOST CREAT!

Fizic (material)
2. In Fizica, exista posibilitatea de a altera Universul Material, insa orice modificari sunt limitate de Legile care il descriu.
Asadar, avem numai libertatea de a alege ce schimbari dorim sa aducem DAR strict limitat de Legi. Universul Fizic este predominant Determinist iar liberul arbitru va fi intotdeauna limitat la numai 1 din 4, adica nu putem controla decat structura Materiei, actionand asupra Spatiului, Energiei si Timpului.

Aceasta inseamna ca oricat de mult am dori noi sa alteram fata Universului fizic, intotdeauna vom fi nepunticiosi sa-l controlam pentru ca intotdeauna actiunile noastre vor fi strict limitate si in tot ceea ce dorim sa facem trebuie sa punem pe prim plan posibilitatile fizice si abia apoi telurile noastre.

CONCLUZIE
Intotdeauna vom fi "legati", dependenti de Materie (aer de respirat, apa de baut, hrana de mancat, foc de incalzit), iar "Omul Luminos", imaterial este o iluzie produsa de creierele degenerate, in timp ce "Omul energetic" exista deja, numai ca este format din Energie solida, adica Materie.

Real (emotional)
3. In Realitate, in planul Emotional al senzatiilor obtinute prin organele de simt, determinismul si liberul arbitru sunt perfect egale, adica intotdeauna perceptiile vor fi pe jumatate adevarate (semnalele receptionate prin simturi) si pe jumatate false (identificarea lor cu diferite etichete artificiale, simboluri create in timpul procesului educational).
Asta inseamna ca noi nu vedem litere si desene pe ecranul calculatorului ci doar percepem semnale


luminoase de diferite culori si intensitati, pe care le etichetam a fi ecran de calculator si litere ce formeaza un mesaj.

CONCLUZIE
Intotdeauna Adevarul si Minciuna vor fi egale.

Psihic (imaginar)
4. In Lumea Interioara a Gandurilor avem o libertate de actiune mai mare decat limitarile impuse de structurile fizice ale corpului si creierului, asta insemnand ca numai senzatiile provin din Exterior insa Sentimentele (amplificarea amintirilor), Ratiunea (motivarea actiunilor) si Logica (structurarea gandurilor) sunt libere de constrangeri, deci avem libertate 3 din 4.
Aceasta libertate sporita face ca sa putem gasi intotdeauna cate 3 posibile solutii la fiecare problema:
- solutia Aberanta
- solutia Evidenta
- solutia Eleganta

si cate 3 cai pe care se poate ajunge la acelasi rezultat:
- norocul, intamplarea sau greseala (calea "hazardului")
- invatare, asemanare, repetitie (calea veche)
- inventare, inovare, descoperire (calea noua)


CONCLUZIE
Numai oamenii lenesi in Gandire prefera sa Creada in loc sa Caute sa INTELEAGA adevaratele mecanisme, naturale, profunde, ce stau la baza Actiunilor.

Spiritual (divin)
5. In planul Spiritual totul este supus Liberului Arbitru, nimic predeterminat.
Asta face ca TOATE Deciziile sa fie libere si deci Responsabilitatile sa ne apartina in totalitate.
In plan decizional, fiecare este condus de:
- Intuitie atunci cand OMul este Constient, Responsabil si Armonizat cu Divinitatea Interioara
- Emotii atunci cand Omul nu este altceva decat reptilianul Homo Sapiens


- Conexiuni sinaptice aleatorii cand omul este artistul Homo Sapiens
- Conexiuni sinaptice rigide atunci cand omul este credinciosul (religios si/sau stiintific) Homo Sapiens

CONCLUZIE
Fiecare este TOTAL responsabil pentru propriile actiuni si nimeni nu este responsabil pentru altcineva.
Responsabilitatea si Vina pentru propriile actiuni nu poate fi delegata altcuiva, indiferent daca esti soldat, salariat, preot sau functionar.


Libertatea in Matematica, se limiteaza strict la a descoperi legile de functionare ale Universului/ Legile naturale, exact asa cum sunt pentru ca orice am face nu le putem incalca. Aici nu ne putem permite riscul de a inventa legi fanteziste (asa cum fac prietenii nostri "spiritualisti") pentru ca atunci pierdem libertatea de a intelege, si drumul spre Intelepciune se inchide.
Libertatea in Fizica este strict limitata la manipularea formei de manifestare a Materiei, nici Spatiul, nici Energia si nici Timpul nefiindu-ne accesibile puterii noastre creatoare.
Libertatea Reala, emotionala, senzoriala, ne este limitata la cantitatea si calitatea stimulilor primiti din exterior, deci la cantitatea si calitatea Observatiilor facute. Cu cat suntem mai atenti la Exterior cu atat simtim mai mult in Interior.
Libertatea Psihologica transcede intotdeauna limitarile fizice ale creierului si indiferent de actiunile de manipulare in masa ce au loc fie prin procesele de "educatie"/indoctrinare, fie prin actiuni psihotronice (manipularea emotionala a "gloatelor" sau atacuri cu dispozitive electro-magnetice), intotdeauna vor exista indivizi liberi de constrangeri si imuni la manipulare. INTOTDEAUNA!
Libertatea Spirituala (divina) face ca fiecare fiinta vie sa aiba totala libertate de Alegere.

Eu sunt LIBER.
Tu esti?